Möllevisning

Ta tillfället i akt att på söndag den 1 juli besöka Kulla Gunnarstorps Mölla. Den är då öppen för visning mellan kl 10.00 och 16.oo.
Möllan är en så kallad “holländare”, med vingarna fästade i en vridbar hätta för att fånga vinden. Uppfördes av länsbyggmästaren Georg Soffel under perioden 1789-1809 och är med sin båtformade hätta unik i Skåne. Möllan är i mycket gott skick och förvaltas väl av Kullens Hembygdsförening. Möllan förklarades som byggnadsminne 1992. Läs mer om den i Riksantikvarieämbetets bebyggelseregister.
Under söndagens arrangemang, som ingår i det länsövergripande “Möllornas Dag”, serverar hembygdsföreningen korv med bröd, nybryggt kaffe och fika utanför kvarnen. Här finns även en veterantraktor med släp som erbjuder alla barn en åktur.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.