Möllevisning

Ta tillfället i akt att på söndag den 1 juli besöka Kulla Gunnarstorps Mölla. Den är då öppen för visning mellan kl 10.00 och 16.oo.
Möllan är en så kallad ”holländare”, med vingarna fästade i en vridbar hätta för att fånga vinden. Uppfördes av länsbyggmästaren Georg Soffel under perioden 1789-1809 och är med sin båtformade hätta unik i Skåne. Möllan är i mycket gott skick och förvaltas väl av Kullens Hembygdsförening. Möllan förklarades som byggnadsminne 1992. Läs mer om den i Riksantikvarieämbetets bebyggelseregister.
Under söndagens arrangemang, som ingår i det länsövergripande ”Möllornas Dag”, serverar hembygdsföreningen korv med bröd, nybryggt kaffe och fika utanför kvarnen. Här finns även en veterantraktor med släp som erbjuder alla barn en åktur.

%d bloggare gillar detta: