Donation till DBF

Från Svenska Kraftnät har 10 000 kronor donerats till Domstens Byförening tack vare Ole Jais-Nielsens idoga strandstädning. Vid sina promenader har han tagit för vana att alltid plocka skräp och längs stranden från Gråläge mot Hamnen fann han under en period en mängd metallskrot. Då han kopplade fynden till kabelbytet över Sundet tog han kontakt med Svenska Kraftnät, som bekräftade att materialet kom från de gamla kablarna och måste ha lossnat i samband med att de drogs upp. Svenska Kraftnät ville betala för städjobbet. Då Ole inte ville ha någon ersättning, undrade man om pengarna istället kunde tillfalla någon organisation i byn. Det var då Ole föreslog Domstens Byförening.
Byföreningen vill här tacka Ole Jais-Nielsen för penninggåvan, men också för hans ideella insatser för miljön och för oss som bor här.

%d bloggare gillar detta: