Strandarbete

Elisabet Lindberg, ansvarig för ständerna i Helsingborg, gästade Havsbris i mars och berättade då om det planerade strandarbetet i Domsten och Gråläge. Nu kan man börja att se resultatet av årets kamp mot de invasiva växterna. Vresrosbestånd har tagits bort och öppnat för en ursprunglig, öppen strandmiljö med sanddyner och där bland annat strandråg och sandrör ska binda sanden. Strax norr om hamnen har flätade pilestaket satts upp för att, i väntan på att växtligheten ska ta fart, förhindra sandflykt.

Nytt för i år är att man mer aktivt går in för att få bort parkslide, som framförallt brett ut sig på ett par ställen söder om hamnen. Parkslidet är om möjligt en ännu svårare växt att få bukt med, då minsta lilla växtdel kan rota sig. Därför är man nu noggrann med att samla in resterna för destruktion, så de inte hamnar på kommunens kompost.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter
%d bloggare gillar detta: