Margit Rundberg

I en ålder av 96 år avled Margit Rundberg tisdagen den 5 mars. Flaggning idag den 9 april med anledning av hennes begravning.
Domsten kom att bli hennes hem i 70 år, då hon redan 1948 bosatte sig här i samband med giftermålet med Herbert Rundberg. Hennes samhällsintresse ledde henne tidigt in på både kommunpolitik och kyrkopolitik, men hon kom framför allt att engagera sig i Domstens föreningsliv. Som kassör och mycket aktiv i Byföreningen och var hon bland annat med om att starta Bystugan på Bygatan 56, som Byföreningen fick arrendera av Kulla Gunnarstorp.
Där arrangerade Margit Rundberg under många somrar konstutställningar med amatörer från byn. Margit Rundberg var mycket konstintresserad. Hon både målade och skulpterade och deltog själv med egna alster i utställningarna. När Bystugan upphörde 1995, flyttade Margit Rundberg utställningarna till den egna ateljén på tomten på Bygatan 64.
Fotot av Margit Rundberg är taget av Annie Anderberg och finns publicerat i ”Vi på Domsten och Gråläge 2009”, där Margit Rundberg själv berättar om sitt liv i Domsten.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter
%d bloggare gillar detta: