Bo Anders Artman

Igår nåddes vi av budet att Bo Anders Artman avlidit i en ålder av 91 år.
En man som betytt mycket för Domsten har gått ur tiden.
För de flesta är han känd som Bosse Artman och för att han alltid varit engagerad i utvecklingen av Domsten och då speciellt Domstens hamn.
Hans föräldrar kom till byn på 1920-talet och byggde 1928 ett av de första sommarhusen nere vid hamnen. Hans far, Gunnar Artman, bildade bland annat en vägförening för att förbättra vägnätet i byn, startade senare Domstens Byförening och tog aktiv del i arbetet med att få en fungerande hamn. Bosse har fortsatt detta ideella arbete och på olika sätt tagit del i byns föreningsliv. Bidrog bland annat till starten av Domstens Båtklubb och var dess ordförande under många år. Var också den drivande kraften bakom skapandet av den nuvarande hamnen och inköpet av den. Domstens Båtklubb står sedan 1994 som ägare till hela anläggningen.
Bildandet av Bo Anders Artmans Fond ifjol, i samband med Bosses 90-årsdag, vittnar om hans betydelse för Domsten, samtidigt som det var ett tack för de många årens ideella och uppoffrande arbete.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter
%d bloggare gillar detta: