Bina behöver hjälp

SVT hade häromdagen ett inslag i sin nyhetssändning om att humlor och bin hotas på olika sätt, bland annat genom att det är brist på mat från blommande växter. Skulle insekterna minska till följd av detta innebär det mindre skördar och sämre utveckling av frukter och bär, eftersom det vi odlar behöver pollineras.
Det finns emellertid mycket vi kan göra för öka antalet insekter och därmed pollineringen. Man kan till exempel bygga bon till vilda bin, plantera växter med mycket nektar, anlägga en vildäng eller göra en fjärilsrabatt. SVT har gjort en lista med flera tips. Passande uppgifter när vi nu går över till sommartid och ljuset och värmen får naturen att blomma upp.
Ett tack till Wilhelm Otto, som uppmärksammande detta hot och samtidigt vidarebefordrade tips hur vi kan hjälpas åt att undanröja det.

%d bloggare gillar detta: