Konst på väggarna

I samband med att Havsbris Vänner (HV) målade om fasaden mot sjön på Havsbris, togs de tre utkarvade namnskyltarna ner för renovering. Arbetet är nu utfört och skyltarna återbördade till Havsbris, men med en bättre och mer iögonfallande placering än tidigare. Det är de värda, för träarbetet är ju ett riktigt konsthantverk som bör synas och vårdas ömt. HV tackar speciellt Torsten Bynke för renoveringen.
Båtklubbens skylt är den äldsta och signerad Carlsson 1972. Signaturen syftar på Johnny Carlsson, som var sommarboende på norra Domsten i många år. Han hade en konstnärlig ådra och deltog ofta med akvareller och oljemålningar i de utställningar som arrangerades i dåvarande Bystugan.

 

De två andra med Havsbris namn och Domstens Byförenings logotype är båda tillverkade av Roland Klinkert 1997 respektive 1999. Roland Klinkert var en skicklig timmerman och snickare. Han var en mångårig medlem i Domstens båtklubb och med sin fina Kullasnipa SKUM med röda segel var han en trogen deltagare i klubbens tisdagsseglingar.

 

%d bloggare gillar detta: