Information ang upprustning av Bygatan

Hej alla Domstensbor,

Många bybor har länge önskat sig en trottoar utmed Bygatan. Bakgrunden är givetvis att t ex barnen ska kunna ta sig till skolbussen på ett trafiksäkert sätt och att man – inte minst om man är äldre – lättare ska kunna ta sig fram till fots längs gatan. Trottoaren beräknas också få bilisterna att sänka farten.

Efter Byföreningens samtal med Helsingborgs stad blir nu detta äntligen av.

Nu börjar det att dra ihop sig till iordningställande av Bygatan.
Bifogar fyra ritningar som visar hela gångbanan genom byn och var de två nya busshållplatserna skall ligga. Arbetet börjar vecka 28 med att ta bort gräskanter och förbereda för gångbanan. Sen görs uppehåll under semestern. Huvuddelen av arbetet kommer att genomföras under augusti och september.
Observera nu att de som har bilar och båttrailers på östra sidan av Bygatan inte kan parkera där mer. Enligt trafiklagstiftningen är det förbud att parkera på en gångbana. Det gäller för er att hitta på nya lösningar så ni får in fordonen på tomterna.
Ni som har brevlådor på östra sidan uppmanas även att flytta dessa. Antingen till en tvärgata eller på västra sidan av Bygatan. Det är fastighetsägaren som ansvarar och bekostar denna flyttning. Berörda fastigheter kommer att få ett meddelande om detta i era brevlådor från Stadbyggnadsförvaltningen.
Har ni tekniska frågor så kan ni kontakta Linda Wennbom på Stadsbyggnadsförvaltningen.

Ritningar över ombyggnationen av Bygatan bifogas:

HPL Domsten norra

HPL Berghemsvägen

Bygatan mellan

Bygatan södra

Domstens Byförenings styrelse önskar alla en trevlig sommar och hoppas att ni ställer upp för att arbetet med Bygatans asfaltering, gångbana och busshållplatser skall kunna genomföras så smidigt som möjligt.

 

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter
%d bloggare gillar detta: