Ordningen återställd

Någon har självsvåldigt flyttat markeringen för Valborgselden betydligt längre norrut på stranden och börjat lägga trädgårdsavfall där! Skylten, som låg slängd i botten av rishögen, är emellertid nu återställd till den plats Domstens byförening fått tillstånd av polisen att tända elden på den 30 april.
Varje år måste byföreningen ansöka och betala för att få detta tillstånd. Tillståndet är förenat med ett ansvar för föreningen att placera riset på det ställe man kommit överens om, att ha tillräckligt säkerhetsavstånd till både brännbara föremål och publik samt att ha säkerhetsvakter utplacerade så länge elden brinner.
Föreningen ser mycket allvarligt på detta tilltag, som förorsakat förvirring hos dem som kommit för att lägga sitt ris på det ursprungliga stället och ett merarbete för föreningen att baxa tillbaka alla julgranar, ris och annat som hade hunnit slängas på det felaktiga stället.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter
%d bloggare gillar detta: