Jörn Andersen avliden

Byföreningen har nåtts av budet att Jörn Andersen avlidit. Jörn har genom åren betytt mycket för Domstensborna, alltid hjälpsam och vänlig. Jörn var född i Danmark och kom till Sverige 1950, då han började arbeta på en gård i Farhult. Efter den 2-åriga ”lumpen” i Danmark återkom han till Sverige 1957 och började sin anställning på Kulla Gunnarstorps slott. Det var olika sysslor både på fältet och i skogen och vid godsets sågverk. 1963 kunde Jörn med familj flytta in i tjänstebostaden på gården Gnetaröd i Domsten och förblev Domstensbo många år efter sin pensionering 2000. Det var Jörn som alltid körde traktorn med byns barn i släpet så länge björkriset till midsommarstången hämtades från Kulla. Även efter att Jörn flyttat till Helsingborg var han ofta i Domsten för att hjälpa bybor med olika sysslor.

Fotot av Jörn Andersen taget av Annie Anderberg
Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter
%d bloggare gillar detta: