Författarafton med Jan Johannesson

Glöm inte att anmäla Dig till författarafton med Jan Johannesson i Havsbris den 12 oktober kl 19.00. Jan kommer att berätta om sina böcker i Tychoniumsviten – Upptäckten och Experimentet. Vi får ta del av bakgrunden till böckerna, skrivprocessen och den research Jan gjort. De två romanerna utspelar sig i huvudsak i början av 1900-talet samt i Tycho och Sofie Brahes 1500-tal. Jan berättar om både fiktiva och verkliga historiska händelser utifrån det internationella perspektiv som är en del av intrigen.
Här en kort resumé av Upptäckten: ”När telegrammet frản Stockholm nảtt Nobelpristagaren i fysik 1903 kommer det märkligt nog samtidigt gratulationer frản den ryske tsaren. Det gåtfulla meddelandet från Vinterpalatset i Sankt Petersburg blir startpunkten för sällskapet Brahes Familia att på nytt undersöka den våldsamma upptäckt som Tycho Brahe och hans syster Sophie gjorde på Hven i mars 1590.
Efter fördraget signerar Jan sina böcker.
Byföreningen bjuder på kaffe/te med tilltugg.
Anmälan senast den 9 oktober till domstens.byforening@gmail.com

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter
%d bloggare gillar detta: