Motiv från Domsten

Clasgöran Strömgren, f.d. domstensbo, presenterar nu en ny målning med Domsten som motiv och berättar här själv om sitt konstverk:
”Några bybor kommer kanske ihåg den serie akrylmålningar jag skapade av Havsbris i början tjugohundratalet under temat DOMSTENX6 och som jag i slutet av perioden visade på just Havsbris en helg. Både som målningar och som reproduktioner i olika storlekar. De kan till min stora glädje numera ses samlade i form av printade bilder på väggen i köket därstädes. Originalmålningarna var 100×80 cm stora och finns numera både i Domsten och på andra orter runt om i Sverige.
Nu har jag bestämt mig för att skapa en ny serie, hur många vet jag inte men den första målningen i serien kan du se här. På samma sätt som Havsbris var huvudmotivet i den förra serien blir i denna serie vyn från den högsta punkten ovanför åkrarna det gemensamma. En underbar utsikt över inloppet och den danska kustlinjen. Det första motivet är en vacker augustidag. Precis som med DOMSTENX6 blir det olika årstider och väderlägen representerade.
Efter hand hoppas jag kunna presentera alla nya målningar här på hemsidan och hoppas förstås också att det finns intresse i Domsten även för min nya serie.”

Clasgöran Strömgren/clasgoran@tidstudion.se

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

%d bloggare gillar detta: