Om Maria Zoéga den 24 mars

Boka redan nu onsdagen den 24 mars kl 19.00 för att höra ett intressant föredrag om Maria Zoéga. Det är etnologen och filosofie doktorn Anja Petersen som berättar om kvinnan som kom att driva det helsingborgska kaffeföretaget.
Zoégas har spridit doften av kaffe över Helsingborg sedan sent 1800-tal och företagets historia har länge varit en viktig del av företagets identitet. Att Carlos Zoéga är grundaren känner många till. Men att Maria Zoéga, som var gift med Carlos Zoéga, drev verksamheten vidare även efter makens död 1888 har inte varit lika känt.
Vem var Maria Zoéga och hur kan hennes liv ha tett sig kring sekelskiftet 1900? Det kommer Anja att berätta om. Anja arbetar till vardags som pedagog vid Dunkers kulturhus.
Föredraget ingår i DBFs Domstensträffar och kommer att hållas online.
Mer information längre fram.

 

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter
%d bloggare gillar detta: