Ryck ut och ryck upp!

I år har Helsingborgs stad arbetat med ytterligare ytor på stränderna i Domsten och Gråläge för att få bort vresrosor och andra invasiva växter som annars hotar att helt ta över markerna. Sakta men säkert börjar strandängen återfå sitt forna utseende med böljande sanddyner och en vegetation som naturligt här hemma här. Men vresrosorna är vresiga och ger sig inte så lätt. Ligger delar av rötter kvar kan nya skott bildas och rosen tar åter fart. Elisabet Lindberg, som är strandansvarig i Helsingborgs stad, har därför ställt frågan till byborna via Byföreningen om vi skulle vara villiga att hjälpa till med att rensa bort ljusgröna rosskott som eventuellt kan dyka upp på sandblottorna. Skotten är lätta att dra upp när de är unga, men får de fäste blir det svårare. Elisabet menar inte att vi ska gå man ur huse för att rensa, utan bara passa på att rycka upp skotten när vi ändå passerar på promenaden eller på väg till stranden. Låt oss göra ett ryck för strandmiljön!

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter
%d bloggare gillar detta: