Inbrottsvåg i Domsten?

På kort tid har Domsten utsatts för ett par allvarliga inbrott. Det senaste vid midnatt natten mellan den 9 och 10 mars. De boende var tillfälligt bortresta. Villan var försedd med larm, som gick direkt till polis och till en närboende något kvarter bort. Innebar att personer var på plats mycket snabbt efter att larmet utlösts. Troligen har man hållit utkik eftersom ingen syntes till när grannen hann dit. Efter att polisen anlänt kunde man konstatera att inkräktarna använt stegar, som uppenbarligen hämtats från annat håll och gjort försök att ta sig in via ett mindre fönster på andra våningen. Då detta inte lyckades hade de istället gett sig på ytterdörren, varvid larmet utlöstes. Tack vare en snabb ”utryckning” från grannen verkar tjuvarna inte hunnit mer än att leta igenom sovrummet, då innehållet från lådor och skåp låg utslängt på golvet. Oklart i skrivande stund om något blivit stulet. Det är uppenbart att larmet och den snabba ”utryckningen” i detta fallet förhindrade en mer omfattande stöld och skadegörelse.

Via Coyards, den kommunikationsplattform, som idag används av 135 personer i Domsten och Gråläge, kommer Länsförsäkringar numera att skicka riktad och relevant information om vi skulle drabbas av en större inbrottsvåg eller annan allvarlig händelse. De kommer också att förse användarna med råd och tips hur man själv kan förebygga skada. Så har Du inte gått med i Coyards – gör det nu! Du hittar mer information om appen och hur Du ska gå tillväga för att ladda ner den på www.domsten.se.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter
%d bloggare gillar detta: