Grannsamverkan

Grannsamverkansgruppen i Domsten och Gråläge bjöd in till ett möte den 25 oktober och informerade om ett nytt verktyg att användas för att aktivera och mobilisera en grupp för att förhindra brott. Kan också fungera för snabb kommunikation mellan användarna eller för att få hjälp om man känner sig otrygg eller är sjuk. Man har också möjlighet att informera de närmsta grannarna när man är bortrest. Verktyget heter COYARDS och är en kommunikations-plattform som laddas till mobiltelefonen. Det finns redan idag en grupp med 180 användare i Laröd.
Grannsamverkangruppen vill testa verktyget och kommer därför att kalla till ett nytt möte i Havsbris inom kort, då gruppen även bistår med att ladda Coyards till din telefon. Gå in och titta på ett par filmer, där den ena varit ett inslag i Rapport och den andra beskriver ett antal funktioner i Coyards.
För att komma igång redan nu:
1 Ladda ner Coyards antingen från App Store eller Google Play
2 Skapa ett konto genom att ange din mailadress och lösenord, välj Ny användare
3 Välj Grupper sedan Sök efter grupp och välj Domsten och Gråläge
4 Skicka ditt namn och adress till administratören av gruppen

Vill du ha hjälp att installera appen eller har frågor skicka mail till Ludmila Ohlsson.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter
%d bloggare gillar detta: