Kulturafton Indianer

Välkommen till Havsbris Torsdagen 2 mars, kl 18:30
Anmälan senast måndagen 27/2

för att ta del av Bertil Thörns och Hans-Olof Hanssons intressanta och spännande föredrag om Nordamerikas indiankulturer. De inleder med en presentation av ”Indianklubben i Sverige” som de båda representerar (indianklubben hemsidan) och går sedan in på indianernas långa och, säkert för många, okända historia.

De börjar med att tala om indianernas ursprung, de olika folktyperna och deras historiska och kulturella utveckling. Berättar också om kulturkrocken med de vita, konsekvenserna av detta och hur indianernas roll har varit och är i det amerikanska samhället.

Därefter gör vi en matpaus, då byföreningen bjuder på ”Buffalo stew”, en mustig indiansk köttsoppa. Till soppan serveras surdegsbröd och en god öl.

Efter pausen är föredragshållarna öppna för frågor och auditoriet har möjlighet att styra lite av vad man vill höra mer om. Det skulle kunna vara indianernas religion, eller om någon enskild folkgrupps uppfattningar och ceremoniella processer, t.ex. Siouxernas Soldans och Puebloindianernas Kachinakult. Kanske också någon vill veta mer om general Custers nederlag i striden vid Little Bighorn.

Om ni har problem att boka så går det bra att maila till Björn H:son Linde bhl.domsten@telia.com eller telefon 0725-261415

%d bloggare gillar detta: