Föredrag

DBFs kulturaftnar- föredrag 2017

  • Eva Robild frilansjournalist och författare kommer till Havsbris
    torsdag 21 september. Hon skriver främst om trädgård och om hälsa och stresshantering
  • Bokafton måndag 13 november

IT Café 2017 Vårens program
Tack för det positiva gensvaret på höstens IT Café i Havsbris. Det gör att Byföreningen även vågar göra ett vårprogram. Vi börjar i mitten av februari onsdagar varannan vecka kl 19.00-20.30 (undantag 22 Mars – promenad kl 10.30)
Vi har också ändrat lite i upplägget, då vi kommer att titta lite närmare på ett antal värdefulla appar som till exempel Google Maps. Vi fördjupar oss också i Google som leverantör av olika program.
Gamla som nya deltagare är varmt välkomna. Du behöver alltså inte ha deltagit i höstens program för att delta i vårens Café.
Vi kommer också att fortsätta med individuella kostnadsfria träffar för er som undrar över specifika saker och vill ha mer information.

Nedan följer ett preliminärt program som kanske kommer att anpassas efter deltagarnas behov.
22 februari             Googles produkter i din telefon och din dator 

8 mars                       
Vad är Moln (Cloud)? Varför Moln?
22  mars kl 10.30  Promenad med IT
 
5 april                        Google Maps/Google Earth – GPS i telefonen!
19 april                     
Sociala medier
2 maj  (tisdag!)      Handla på nätet/
Våra favoritappar 
17 maj                         T
appas och vin: Summering av vårens program

Frågor: Kontakta Ludmila Ohlsson tel 0730435 789

 

Årets entreprenör i Höganäs 2017, Claes Persson, kommer till Byföreningen och Havsbris torsdagen 6 april 19.00!
Han berättar om sitt företag Per i Viken, om den hantverksmässiga charktillverkningen och guidar oss i korvarnas förlovade land. Under kvällen kommer vi även att få tillfälle att provsmaka delikatesserna och föreningen bjuder på folköl.

Bertil Thörn och Hans-Olof Ohlsson från Svenska Indianklubben berättar om Nordamerikas indiankulturer torsdag 2 mars
kl 18.30.
 I pausen serveras mustig indiangryta med surdegsbröd och öl.