Föredrag

DBFs kulturaftnar- föredrag

_______________GENOMFÖRDA PROGRAM 2017______________

Bokafton måndagen 11 december.
Höganäs Bokhandel presenterar några av årets nyutkomna böcker både för unga och gamla. Tillsammans med Christoffer Palmer kommer denna gång Ellen Skarp, välkänd från tidigare bokaftnar i Havsbris, då Jutta Sarodnik tyvärr fått förhinder. Nytt för i år är att det blir möjligt att köpa några av böckerna som presenteras (kortbetalning) och att böcker också kommer att lottas ut bland deltagarna.
Byföreningen bjuder på tilltugg samt vin till självkostnadspris. Swish till Elisabeth Malm-Butke 0703612660 eller kontant på plats.
Anmälan senast fredag den 8 december här (gäller alltså inte dem som fanns med på förra bokningslistan). Kontakta Björn H:son Linde 0725261415 om du har problem med att anmäla dig via hemsidan.
Här hittar du boktipsen hösten 2017.

 

Torsdagen den 21 september klockan 19.00 kommer
Eva Robild 
till Havsbris. Eva som är trädgårdsjournalist, författare och även redaktör för ”Trädgårdstider” i SVT, kommer att berätta om ekologisk odling, vilda örter och naturens betydelse för hälsan – både till kropp och själ.
Närodlade tomater i en god paj med sallad och ett ekologiskt vin avnjuts i samband med föredraget till ett pris av 80 kronor.

 

 

Årets entreprenör i Höganäs 2017, Claes Persson, kommer till Byföreningen och Havsbris torsdagen 6 april 19.00!
Han berättar om sitt företag Per i Viken, om den hantverksmässiga charktillverkningen och guidar oss i korvarnas förlovade land. Under kvällen kommer vi även att få tillfälle att provsmaka delikatesserna och föreningen bjuder på folköl.

Bertil Thörn och Hans-Olof Ohlsson från Svenska Indianklubben berättar om Nordamerikas indiankulturer torsdag 2 mars
kl 18.30.
 I pausen serveras mustig indiangryta med surdegsbröd och öl.


IT Café 2017 Vårens program
Tack för det positiva gensvaret på höstens IT Café i Havsbris. Det gör att Byföreningen även vågar göra ett vårprogram. Vi börjar i mitten av februari onsdagar varannan vecka kl 19.00-20.30 (undantag 22 Mars – promenad kl 10.30)

Vi har också ändrat lite i upplägget, då vi kommer att titta lite närmare på ett antal värdefulla appar som till exempel Google Maps. Vi fördjupar oss också i Google som leverantör av olika program.
Gamla som nya deltagare är varmt välkomna. Du behöver alltså inte ha deltagit i höstens program för att delta i vårens Café.
Vi kommer också att fortsätta med individuella kostnadsfria träffar för er som undrar över specifika saker och vill ha mer information.

Nedan följer ett preliminärt program som kanske kommer att anpassas efter deltagarnas behov.
22 februari             Googles produkter i din telefon och din dator 

8 mars                       
Vad är Moln (Cloud)? Varför Moln?
22  mars kl 10.30  Promenad med IT
 
5 april                        Google Maps/Google Earth – GPS i telefonen!
19 april                     
Sociala medier
2 maj  (tisdag!)      Handla på nätet/
Våra favoritappar 
17 maj                        Tappas och vin: Summering av vårens program   


Frågor: Kontakta Ludmila Ohlsson tel 0730435789